fbpx

Test

Emlékeink

Itt találjátok képgalériánkat korábbi eseményeinkről.

 • VECSEI H. MIKLÓS ÉS BALLA GERGŐ József Attila-estje 2023.11.09.

  József Attila szerelmei, versei, a benne élő pusztító szenvedély és szeretni vágyás …

  Vecsei H. Miklós mindezt olyan erővel adta át, mintha magát a költőt láttuk, hallottuk volna.

  Köszönjük a mély, érző előadást, Balla Gergőnek Platon Karataev pedig a csodaszép zenei aláfestést!

  Virág Stépán fotói magukért beszélnek.

 • FALUSI MARIANN ÉS A SÁRIK PÉTER TRIÓ – 2023.10.28.

  Csodás zene, csodás hang, csodás közönség!

  Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila, pazar volt, köszönjük!

  Nektek is, drága vendégeink, óriási hangulat volt! ❤

  És Virág Stépán táncolva-énekelve is ilyen csuda fotókat lőtt 👇

 • MÁSNAP / BECK ZOLI ÉS SZŰCS KRISZTIÁN Cseh Tamás estje – 2023.10.05.

  Volt egy ilyen csoda esténk … lélegzet visszafojtva hallgattuk és néztük, ahogy „a fiúk a dolgok mélyére ástak.”

  Köszönjük a MÁSNAP előadás alkotóinak és előadóinak: Csengey Balázs, Beck Zoli és Szűcs Krisztián és mindenkinek, aki részt vett a produkcióban és az estén.

  Méltó emlékezés volt Cseh Tamás és Csengey Dénes szerzőkre.❤

 • LOVASI ANDRÁS szólókoncert 2023.09.14.

  LOVASI András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jelzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005-ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik. András több, mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít az „egy szál gitáros” műsorában: előkerülnek Kispál-klasszikusok „tábortűzi” megszólalásban, felcsendülnek Kiscsillag-dalok, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

  Ismét egy fenomenális este volt 🤩

 • GRECSÓ KRISZTIÁN ÉS HRUTKA RÓBERT / LIBIKÓKA 2023.09.02.

  Libikókázás a dallamok, versek, érzelmek között. ❤

  A duó zenés-mesélő estjén megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólították meg egymást és a dalokat. Mint egy olyan családi asztalnál, ahol három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív.  

  Remek hangzású zenés est volt egy olyan kiváló zeneszerző-énekessel, mint Hrutka Róbert, aki színészlemezek tucatjai és lélekemelő filmzenék után most az akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg.

  Valamint a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a vershez, de aki ezen az estén sem volt hűtlen kedves formájához: a rövidprózához, a meséléshez.

  Köszönjük Krisztián és Robi, csoda este volt veletek ismét!

 • LÁZÁR TESÓK 2023.08.27.

  Hát, mit mondjunk? Csodálatos nyárzárónk volt a Lázár tesókkal! Szelíd, égig érő dallamok, csukott szemmel dúdolászás, vastaps … szép este volt…❤

  Ha lemaradtatok, vigasztalásképpen megsúgjuk: lesz még folytatás! 😉

 • MÜLLER PÉTER SZIÁMI ÉS KIRSCHNER PÉTER 2023.08.24.

  Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter idézték fel Leonard Cohen legjobb dalait pazar magyar szövegekkel és csodás zenével. 🙏

 • KETTŐ/BECK ZOLI & SÁRKÖZY PAPA koncertje vacsorával 2023.07.28.

  „olyankor lágy eső, olyankor más minden …”

  Nem nagyon találunk szavakat Beck Zoli és Sárközy Papa estjére… ❤

  Tudjátok, amikor egy már ismert helyszínen megtörténik a hangbeállás, megy minden a forgatókönyv szerint szépen, majd egy váratlan vihar átírja az estét, és egy új helyszínen, alkalmazkodva a térhez, feltételekhez újra kell indítani mindent… ez akár – és érthető módon – teljesen ki is zökkentheti a művészeket. De nem Zolit és Papát.

  Mégis kell találni rá szavakat: mert csoda koncert volt, két aranyszívű emberrel, akik bearanyozták mindannyiunk estéjét! Köszönjük! 🤗

 • Adjuk meg a módját! SZABÓ T. ANNA és DRAGOMÁN GYÖRGY irodalmi estje vacsorával 2023.07.20.

  Dragomán György első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után 2022 decemberében látott napvilágot a folytatás Adjuk meg a módját! címmel: újabb receptek, újabb konyhai trükkök, újabb irodalmi szövegek. Minden a közös örömről, a főzésről és az evésről, hogy megadhassuk a módját. A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját.
  Közös estjükön meséltek és felolvastak, személyes és kitalált történeteikkel keresték az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derült .A beszélgetés után finom nyári vacsorát, hozzá jó borokat szolgáltunk fel.
  Sőt, a szerzők sem siettek, így az előadás után lehetőség nyílt a dedikálásra, illetve kötetlen beszélgetésre az este során.

  Menüsor:
  • Szalonnás-paradicsomos bruschetta
  • Meggyes-céklás saláta, rablóhús
  • Hideg fűszeres paradicsomleves, kovászos uborka
  • Mandulás-rozmaringos sült csirke, kuszkusz
  • Kardamomos kalács, kakukkfüves sárgabarack sorbet

 • Varga Livius és a NeVa vacsorakoncert 2023.07.14.

  Varga Livius és a NeVa, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta alkalmi trió immár harmadik alkalommal érkezett hozzánk a kertbe.
  A trió saját és kedvenc zenekaraik (A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr John stb). ikonikus számaiból csemegézik. Fergeteges hangulatból nemvolt hiány ezen az estén.

  Újra és újra hatalmas élmény a triót nézni és hallgatni, igazi örömzene, amit játszanak! Livius, Vasti és Zoli, jövőre veletek ugyanitt! ❤

  A koncert előtt és után ízletes fogásokat szolgáltunk fel

  :• Diós sült cukkini, ciabatta
  • Perzsa töltött paprika
  • Azeri hideg zöldfűszeres uborkaleves
  • Fűszeres ropogós csirke, kukoricás krémburgonya
  • Meggyes-mákos piskóta, meggysorbet