fbpx

Rólunk

Mottónk:„Egy falat kultúra”

Azt gondoljuk, már ez is sokat elmond rólunk, de lássuk bővebben: mit és miért is csinálunk itt a Szuterén Gasztrotérben?

Lakáséttermünk, amely házunk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégeink fogadására alkalmas beltéri helyiségben működik, 2017-ben nyitotta meg kapuit.

A kezdetek óta hitvallásunk, hogy az étkezés nem csupán az evésről szól, sokkal inkább közösségi élmény, és már az elején elhatároztuk, hogy valami mást, egyedit szeretnénk létrehozni. Elkötelezettek vagyunk a gasztronómia és a kultúra iránt, ezért úgy gondoltuk, érdekes kísérlet lenne a kettőt ötvözni, és megismételhetetlen élményekkel ajándékozni meg a hozzánk látogatókat.

Egy olyan helyet álmodtunk meg és hoztunk létre, ami teret ad gasztronómiának, kultúrának, találkozásoknak. Tematikus vacsoráinkat színvonalas kulturális és egyéb programokkal tesszük teljessé olyan művészek, szakmai partnerek, barátok részvételével, akik az általunk képviselt értékekhez közel állnak.

Jazzvacsoráinkon a hazai jazz élet kiválóságai zenélnek, irodalmi estjeink rendszeres fellépői a kortárs magyar irodalom legismertebb írói.

Könnyűzenében is a minőségre törekszünk: fesztiválok, klubok legnépszerűbb zenekarainak tagjai fogadták el eddig is felkérésünket és töltöttek el vendégeinkkel együtt több feledhetetlen estét.

Repertoárunkat ezeken kívül kis színházi előadásokkal szeretnénk tovább színesíteni.

Gasztroélmények

Kulturális vacsoraestjeink mellett bor- és sörvacsorákat is tartunk, bemutatva egy-egy borászt, sörfőzdét. Kapcsolatot kerestünk hazai natúr borokat készítő pincékkel, borászokkal, kisüzemi sörfőzdével, hogy ételeinket minőségi italokkal kísérjük.

A nyitásunk óta eltelt 5 évben egy valódi, pezsgő, kulturális és gasztronómiai közösségi tér alakult ki nálunk vendégeink, az itt zenélő, mesélő, beszélgető művészek, valamint borász és sörfőző partnereink, barátaink által.

Vacsoráinkon az egyediséget igyekszünk minden általunk készített és felszolgált étellel is képviselni. Kizárólag friss, szezonális alapanyagokból főzünk, menüsorainkat úgy állítjuk össze, hogy az egyes fogások harmonikusan kapcsolódjanak egymáshoz.

Így teljes az egész: így válik egy-egy este a Szuterén – sokszor meghitt hangulatú – kulturális gasztrotérré, ahol művészet és közönsége, művész és vendég sokkal közelebb tud kerülni egymáshoz, ezáltal egész más élményt jelent egy-egy előadás. Vagy éppen olyan közösségi térré, ahol egy tányér finom étel, egy pohár bor mellett hosszan beszélgetve barátságok, új ismeretségek köttetnek.  Vagy egy olyan térré, ahol akár egyedül vagy kettesben egy asztalnál vacsorázva élvezheti a vendég a csupazöld teret maga körül.

Amikor nincs éppen vacsoraestünk, akkor sem hagyunk Benneteket Szuterén ízek és élmény nélkül. Havonta változó tartalmú gourmet pakkjainkat a legnagyobb odafigyeléssel és gondossággal állítjuk össze, és igyekszünk egy kis kultúrát is csempészni a csomagokba.

Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket, és legalább olyan kíváncsian látogattok majd el hozzánk, amilyen örömmel várunk Benneteket!

Történetünk

Történetünk tulajdonképpen 2015-re nyúlik vissza, amikor a szuterénben lévő fáspincét kiürítettük és
kialakítottunk egy olyan teret, ahol a népes baráti társaságunkat kényelmesen vendégül tudjuk látni.
Ekkor került be az a – most már – többfunkciós biliárdasztal is, aminél a vacsoraesteken helyet
foglaltok.
Ahhoz, hogy vendégeket tudjunk fogadni elengedhetetlen volt, hogy a másik helyiségben egy
konyhát is kialakítsunk, amit aztán egy éven belül át is építettünk, illetve kibővítettünk plusz sütővel,
szekrényekkel, polcokkal.
Ekkorra érett meg ugyanis a gondolat, amit drága barátnőnk már régóta duruzsolt a fülünkbe, hogy
nyissunk egy lakáséttermet.
Ezt megelőzte azért még rengeteg tanulás, szakmai továbbképzés, és jó pár próbavacsora, amikor a
barátaink „játszották” a vendégeket,. Rajtuk és velük teszteltük a felszolgálást, az adagokat, egy
vacsoraest lebonyolítását.
Az elején nemigen tudtuk, hogyan kezdjünk hozzá, honnan ismernek majd bennünket, mennyire
tetszik a vendégeknek a koncepció, mármint, hogy nem vagyunk folyamatosan nyitva, mennyire
nyitottak eljönni egy lakásétterembe…
De belevágtunk, mert kíváncsiak voltunk, szerettünk volna közösséget teremteni a vacsorákkal, és
élményekkel gazdagítani a vendégeket.
Kezdetben még havonta egy borvacsorát tartottunk, aztán miután a régi családi zongorát
átalakítottuk, jazz esteket is szerveztünk már.
Mivel mindketten elkötelezettek vagyunk a gasztronómia és a kultúra iránt – jazz vacsoráink nagy
sikerén felbuzdulva – azt gondoltuk, hogy érdekes kísérlet lehet e kettőt ötvözni. Mára már kulturális
palettánk olyan sokszínű, mint amilyen változatosak vacsoráink menüi.
Azóta a kertet is birtokba vettük, így májustól októberig csupazöld “díszletek” között tölthetitek
nálunk az estéket.

Ismerj meg bennünketA Szuterén Gasztrotér csapata

Kicsi, ámde lelkes csapatunk színes egyéniségekből áll.

Mindannyiunkban közös, hogy szeretjük az embereket, imádjuk a nyüzsgést, a művészeteket és elkötelezettek vagyunk a minőségi vendéglátás iránt.

„ András és Rita alapgondolata az volt, hogy a gasztroélményeket kiforgassák a kispolgári hedonizmus világából. ” Beck Zoli
Missziónk, hogy a gasztronómia és a művészetek kedvelőinek vacsoraestjeinkkel olyan egyedi és megismételhetetlen élményt szerezzünk, amely feltöltődést jelent testnek és léleknek egyaránt. Célunk, hogy a gasztroélményeket magasabb szintre emeljük, megmutassuk, hogy az étkezés nem csupán az evésről szól, hanem közösségi élmény. Ezt az élményt művészettel megfűszerezve teremtünk közösséget estéről-estére, és még tovább.

Tóth-Zsédely Rita

Rita a Szuterén Gasztrotér tulajdonosa, egy személyben a séf, a vacsoraestek szervezője, ő levelez veletek, ha kérdésetek van és a kertet is ő gondozza. Nem túlzás állítani, a szíve helyén a Szuterén dobog.

Tóth András László

András a Szuterén Gasztrotér másik tulajdonosa, egyben minden grafikai, arculati elemünket ő készíti. Vele találkoztok legtöbbször az estjeinken, ő fogad benneteket érkezéskor, tölti poharaitokba a bort, koordinálja az ételek felszolgálását és gondoskodik, hogy nagyszerűen érezzétek magatokat.

Cseke Kamilla

Kami civilben az ELTE BTK Keleti nyelvek és kultúrák, koreai szakirányának hallgatója. Estjeinken rendszeresen segít nekünk a felszolgálásban. Mosolya és kedvessége lenyűgöző, lelkesedése töretlen.

Sáfrány Kinga

Kinga egy derűs szabad jógini, Gestalt terapeuta, tanár és coach. 6 kapu mentén fejleszt szervezeteket. Sokat meditál a természetben is, táncol és kajakozik. Vacsoraestjeinken az ételek felszolgálása közben észrevétlen gyakran a lelket is táplálja.

Vincze Beáta

Bea igazi jolly joker, mindenben lehet rá számítani. A konyhában és a placcon is utolérhetetlenül pörög sportos személyiségéből adódóan. Társasága mindig üdítően hat. Értékesítői vénáját és tapasztalatait fordítottan kamatoztatjuk: a borok beszerzésében gyakran segédkezik, a kóstolásnál ízlésére bátran hagyatkozhatunk.