Dragomán György első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után 2022 decemberében látott napvilágot a folytatás Adjuk meg a módját! címmel: újabb receptek, újabb konyhai trükkök, újabb irodalmi szövegek. Minden a közös örömről, a főzésről és az evésről, hogy megadhassuk a módját. A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját.
Közös estjükön meséltek és felolvastak, személyes és kitalált történeteikkel keresték az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derült .A beszélgetés után finom nyári vacsorát, hozzá jó borokat szolgáltunk fel.
Sőt, a szerzők sem siettek, így az előadás után lehetőség nyílt a dedikálásra, illetve kötetlen beszélgetésre az este során.
Menüsor:
• Szalonnás-paradicsomos bruschetta
• Meggyes-céklás saláta, rablóhús
• Hideg fűszeres paradicsomleves, kovászos uborka
• Mandulás-rozmaringos sült csirke, kuszkusz
• Kardamomos kalács, kakukkfüves sárgabarack sorbet